CIRCUITUL DE PRODUCTIE

CULTURILE MARI

Premisa de la care am pornit atunci cand am decis sa producem furajele proprii a fost aceea ca orice afacere de succes trebuie solid construita de la baza. Astfel am decis sa investim in toate cele necesare pentru producerea hranei : suprafete agricole, utilaje, resurse umane, depozite, masini de transport, etc. Azi Ferma Zootehnica detine culturi de cereale si nutreturi. Acestea sunt folosite pentru furajarea animalelor din fermele proprii: suine, bovine si ovine.

FERMELE DE ANIMALE

In anul 1993, Ferma Zootehnica si-a inceput activitatea initial cu cresterea suinelor. Actualmente detinem pe raza judetului Maramures fermele proprii de crestere a bovinelor, suinelor si ovinelor. Prin investitii realizate constant pe parcursul anilor, azi, toate fermele sunt aduse la standarde europene, iar angajatii pe care ii avem sunt specialisti cu experienta vasta in zootehnie.
Rasele principale de bovina pe care le crestem sunt: Charolaise, Aberdeen Angus, Blonda de Aquitania si Baltata Romaneasca. Dorinta de procesa doar carne de vita din fermele proprii s-a materializat, prin urmare garantam calitatea carnii de vita pe care o comercializam.
De asemenea, detinem propriile turme de oi crescute pe dealurile mamamuresene, care si ele asigura tot necesarul pentru procesare.
Fermele de suine detinute de Ferma Zootehnica si fermele agreate din zona asigura in procent de 100% din necesarul liniei proprii de abatorizare, transare si procesare. Calitatea produselor Ferma Zootehnica este dependenta de calitatea materiei prime. Prin urmare, ingrijirea si furajarea animalelor este pentru noi primordial.

LINIILE DE ABATORIZARE SI TRANSARE

In anul 2002, Ferma Zootehnica a inaugurat primele linii moderne de sacrificare bovine şi suine. In anul 2004 incepe implementarea sistemului de management integrat si a standardelor de calitate si siguranta alimentului pentru desfasurarea activitatilor de abatorizare, transare, productie si comercializare a produselor din carne. In anul 2007 s-a obtinut autorizarea sanitar-veterinara pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animala. Doi ani mai tarziu, a fost infiintata o noua line de abatorizare, iar în 2010 unitatea a deschis si o linie noua de transare. Cea mai recenta investitie, inaugurata in anul 2017, este linia de sacrificare si transare a puilor.
In prezent, compania noastra este dotata cu abatoare moderne, dotate conform celor mai înalte standarde in domeniu, unde pot fi abatorizate bovine, suine, galinacee si ovine. Carnea rezultata in urma abatorizarii asigura necesarul intern pentru procesare si comercializare. Carnea este livrata atat pe piata interna, cat si pe cea externa, ambele tipuri de solicitari fiind in crestere.

FABRICA DE PROCESARE

In anul 2002, Ferma Zootehnica a inaugurat noua fabrica de preparate din carne, iar de atunci pana acum am creat alaturi de cei mai buni specialisti peste 200 de produse unice inspirate din retetele noastre traditionale romanesti. Pe de alta parte, pentru gustari rafinate, am dezvoltat si retete inspirate din bucataria internationala. Toate aceste produse se gasesc sub diferite forme: crude, semicrude, afumate, semipreparate sau materie prima pentru gatit, toate din carne de vita, porc, pui sau oaie.
Pe langa materia prima de calitate si retetele proprii, selectia de condimentele aduse de noi din diferite colturi ale lumii au un rol esential in procesul tehnologic si implicit asupra gustului excelent al produsului finit. In prezent, patentul calitatii, pe langa cererea tot mai mare din partea consumatorilor, sunt si certificatele emise de Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii pentru SR EN ISO 9001:2008 si SR EN ISO 22000:2005.

RETEAUA DE COMERCIALIZARE SI DISTRIBUTIE

In prezent, Ferma Zootehnica distribuie marfa atat pentru magazinele proprii din Cluj-Napoca, Gherla, Bistrita, Baia Mare si localitatile limitrofe, cat si pentru miile de parteneri din intreaga tara. Distributia se realizeaza cu masinile proprii de transport marfa, dotate corespunzator cu aparate care mentin marfa la temperaturi optime. Dat fiind faptul ca cererea din partea consumatorilor este in crestere, flota de masini este si ea in plina ascensiune.
In tara, Ferma Zootehnica are detasati 15 agenti de vanzari care se ocupa de preluarea comenzilor de la partenerii persoane juridice si transmiterea lor la sediul central. Astfel incercam sa facilitam aprovizionarea constanta a partenerilor nostrii cu produsele noastre proprii.
X